electronic stabilityno program是什么意思思

汽车仪表显示请检查ESP是什么意思_百度知道
汽车仪表显示请检查ESP是什么意思
车身电子稳定系统(Electronic Stability Program,简称ESP),是博世(Bosch)公司的专利。ESP系统实际是一种牵引力控制系统,与其他牵引力控制系统比较,ESP不但控制驱动轮,而且可控制从动轮。如后轮驱动汽车常出现的转向过多情况,此时后轮失控而甩尾,ESP便会刹慢外侧的前轮来稳定车子;在转向过少时,为了校正循迹方向,ESP则会刹慢内后轮,从而校正行驶方向。ESP系统是汽车上一个重要的系统,通常是支援ABS及ASR的功能。它通过对从各传感器传来的车辆行驶状态信息进行分析,然后向ABS、ASR发出纠偏指令,来帮助车辆维持动态平衡。ESP可以使车辆在各种状况下保持最佳的稳定性,在转向过度或转向不足的情形下效果更加明显。ESP一般需要安装转向传感器、车轮传感器、侧滑传感器、横向加速度传感器等[1] 。ESP除用到了ABS和TCS的轮速传感器和液压调节器之外,还包含了一个集成有侧向加速传感器的横摆角速度传感器和方向传感器,这两只传感器主要负责测量汽车围绕其纵轴的回转运动和记录驾驶员的转向意图;轮速传感器用来测量车轮的即时转速;转向角传感器:用于记录驾驶员的转向意图;横摆角速度传感器和侧向加速度传感器用来测量汽车围绕其纵轴的回转运动和离心力。这些传感器很好支撑了ESP系统的运行,目前ESP系统只在一些高档车中有使用,一些代步车中还没有应用,这主要是因为ESP系统价格还是比较昂贵的,所以作为传感器厂家我们应该积极开放这上面的传感器,争取让传感器的价格能够降下来,让ESP系统应用于每辆车上,保障驾驶安全。ESP系统包含ABS(防抱死刹车系统)及ASR(驱动防滑转系统),是这两种系统功能上的延伸。因此,ESP称得上是当前汽车防滑装置的最高级形式。ESP系统由控制单元及转向传感器(监测方向盘的转向角度)、车轮传感器(监测各个车轮的速度转动)、侧滑传感器(监测车体绕垂直轴线转动的状态)、横向加速度传感器(监测汽车转弯时的离心力)等组成。控制单元通过这些传感器的信号对车辆的运行状态进行判断,进而发出控制指令。有ESP与只有ABS及ASR的汽车,它们之间的差别在于ABS及ASR只能被动地作出反应,而ESP则能够探测和分析车况并纠正驾驶的错误,防患于未然。ESP对过度转向或不足转向特别敏感,例如汽车在路滑时左拐过度转向(转弯太急)时会产生向右侧甩尾,传感器感觉到滑动就会迅速制动右前轮使其恢复附着力,产生一种相反的转矩而使汽车保持在原来的车道上。当然,任何事物都有一个度的范围,如果驾车者盲目开快车,现在的任何安全装置都难以保全。
其他类似问题
为您推荐:
车身稳定系统,如地盘件有大的损坏,或方向不正都会出现esp灯
汽车仪表的相关知识
等待您来回答
下载知道APP
随时随地咨询
出门在外也不愁扫扫二维码,随身浏览文档
手机或平板扫扫即可继续访问
Chapter Three
Chassis Unit Ten
Electronic Stability Program
举报该文档为侵权文档。
举报该文档含有违规或不良信息。
反馈该文档无法正常浏览。
举报该文档为重复文档。
推荐理由:
将文档分享至:
分享完整地址
文档地址:
粘贴到BBS或博客
flash地址:
支持嵌入FLASH地址的网站使用
html代码:
&embed src='/DocinViewer-4.swf' width='100%' height='600' type=application/x-shockwave-flash ALLOWFULLSCREEN='true' ALLOWSCRIPTACCESS='always'&&/embed&
450px*300px480px*400px650px*490px
支持嵌入HTML代码的网站使用
您的内容已经提交成功
您所提交的内容需要审核后才能发布,请您等待!
3秒自动关闭窗口Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Een Electronic Stability Program (ESP) is een actief rijveiligheidssysteem.
ESP ondersteunt de bestuurder van een voertuig wanneer deze in een kritieke situatie terechtkomt waarbij het voertuig dreigt te slippen: bij plotse uitwijkmanoeuvres voor hindernissen, bij verkeerd ingeschatte bochten of bij een verraderlijk wegdek.
Het eerste ESP-systeem is ontwikkeld door
en kreeg de naam Elektronisches Stabilit?tsprogramm (ESP). ESP is door de ontwikkelaars en enkele andere partijen in 1995 op de massamarkt gebracht. Mercedes-Benz was de eerste constructeur die ESP standaard maakte op al haar modellen in 1999. Inmiddels passen ook andere autofabrikanten ESP standaard toe in nieuwe modellen.
controleert de signalen van de ESP-sensoren en vergelijkt 25 keer per seconde of de wensen van de bestuurder en de richting waarin het voertuig zich beweegt overeenkomen. Als het voertuig zich in een andere richting beweegt dan de stuurrichting aangeeft, reageert ESP onmiddellijk. ESP gaat dan doelgericht de afzonderlijke wielen afremmen waardoor het voertuig gestabiliseerd wordt en in de juiste richting gestuurd wordt. Een wagen met ESP beschikt automatisch ook over twee andere actieve veiligheidssystemen: een
(ASR). ABS voorkomt dat de wielen blokkeren bij het remmen waardoor het voertuig onbestuurbaar zou worden. ASR (ook wel TCS of Traction Control System genoemd) voorkomt dat de wielen doordraaien (wielspin) tijdens het accelereren waardoor het contact met de weg verloren zou gaan en geen optimale versnelling wordt verkregen. Terwijl ABS en ASR de lengtedynamica van het voertuig be?nvloeden, verbetert ESP daarnaast de dwarsdynamica. ESP verzekert daardoor een stabiel rijgedrag in alle richtingen.
De technologie wordt door experts omschreven als de belangrijkste veiligheidsbijdrage sinds de autogordel en de airbag. Heel wat internationaal onderzoek toont aan dat minstens 40 procent van alle verkeersongevallen met fatale afloop veroorzaakt wordt door slippen. Volgens deze onderzoeken kan ESP het risico op slippen verminderen met 80 procent. Bij een
in 2010 werden twee bijna identieke auto's getest, waarvan een met en een zonder ESP. De auto met ESP kwam heelhuids door de , de auto zonder vloog uit de bocht en kwam op het dak tot stilstand.
Volgens een studie van de
kan de standaardinvoering van ESP in Europa alleen al elk jaar 4.000 levens redden en 100.000 gewonden voorkomen. Een onderzoek van Mercedes toont aan dat door het standaard installeren van ESP op al haar modellen het aantal ongevallen met 1 voertuig met 29% gedaald is. Volgens datzelfde onderzoek is het aantal auto-ongevallen algemeen met 15% gedaald. Volgens een onderzoek van Toyota in Japan vertonen voertuigen met ESP 35% minder ongevallen met 1 voertuig en 25% minder frontale botsingen.
Het ‘European New Car Assessment Program’ () benadrukt het belang van ESP en heeft daarom sinds februari 2009 hun safety rating aangepast. Nu kunnen nagenoeg enkel voertuigen met ESP nog 5 sterren halen in de tests. De beschikbaarheid van ESP per automerk kan nagegaan worden op de website van .
Momenteel loopt er in Europa een informatiecampagne over ESP onder de naam "Choose ESC!". ESC, een andere benaming voor ESP, staat voor Electronic Stability Control. Deze campagne wordt ondersteund door zowel EuroNCAP als de Europese Commissie met Michael Schumacher als boegbeeld. Het Europese Parlement heeft ondertussen het voorstel om ESP verplicht te maken goedgekeurd. Zo moeten vanaf 1 november 2011 alle nieuwe modellen en vanaf 1 november 2014 alle nieuwe wagens uitgerust zijn met ESP.
ESP krijgt soms de kritiek dat het systeem het rijgedrag zou be?nvloeden en dat de chauffeur door het verhoogde veiligheidsgevoel roekelozer zou gaan rijden. Deze kritiek is echter onterecht. De meeste chauffeurs zijn zich tijdens het rijden niet bewust van de aanwezigheid van het systeem, waardoor ze hun rijgedrag niet wijzigen. Bevragingen van chauffeurs wijzen zelfs in de richting van een rustiger rijgedrag. Ongevallenstudies brengen tevens aan het licht dat het aantal ongevallen dankzij ESP vermindert en tonen ook geen verhoging van een ander type ongeval.
ESP wordt door de verschillende autoconstructeurs onder een andere benaming in hun modellen gebruikt:
ESP: Electronic Stability Program (, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )
VSA: Vehicle Stability Assist ()
DSC: Dynamic Stability Control (, , , , , )
ASC+T: Automatische Stabiliteits- en Tractie Controle () (oude benaming tot ±1996)
VSC: Vehicle Stability Control (, )
DSTC: Dynamic Stability and Traction Control ()
VDC: Vehicle Dynamic Control ()
VDCS: Vehicle Dynamics Control Systems ()
PSM: Porsche Stability Management ()
: Verborgen categorie?n:Mercedes-Benz: Electronic Stability Program ESP, 1 | Ads of the World(TM)
Jan 22, 2013 - 2:49electronic stability program
电子稳定程序
电子稳定程序;
电子稳定系统;
电子稳定程式;
电子稳定程序控制系统
大家都在背:
1. The Application of Sliding Mode Control to Vehicle Electronic Stability Program.
滑模控制在车辆电控稳定系统中的应用.
来自互联网
2. Working Principle and Applications of Electronic Stability Program ( ESP ) .
汽车电子稳定系统 ESP 的工作原理及应用.
来自互联网
3. The working principle, the component parts and their functions of the electronic stability program ( ESP ) are introduced here.
介绍汽车电子稳定系统ESP的工作原理 、 组成部件及其功能.
来自互联网
4. Study on Control algorithm of Electronic Stability Program for Class B Family Salon.
B级轿车电子稳定性控制算法研究.
来自互联网
1. 电子稳定程序
ESP是哪几个词的缩写? - 已回答 - 搜搜问问 ...
电子稳定程序( Electronic Stability Program).
- 基于134个网页
2. 电子稳定系统
电子稳定系统(Electronic Stability Program,)也就是我们所说的“ESP&包括ABS(防死锁刹车系统)、EBD(电子制动力分配系统)、E**S( …
- 基于39个网页
3. 电子稳定程式
特别为拥有电子稳定程式(Electronic Stability Program)之汽车所研制的配方。此最新之煞车油的创新开发,扩大了在当今配置有E.S…
- 基于26个网页
4. 电子稳定程序控制系统
 汽车电子稳定程序控制系统(Electronic Stability Program),不同的车型有不同的名称,如BMW称其为DSC,丰田、雷克萨斯称其 …
- 基于25个网页
1. 电控稳定系统
EVAP evaporative emission control system 燃油蒸发排放控制系统ESP electronic stability program 电控稳定系统EVAP-CPCS EVAP-canister purge control solenoid EVAP碳罐净化控制电磁阀
- 基于1个网页
2. 电子稳定性系统
ESA electrical spark advance 电子控制的点火提前ESP electronic stability program 电子稳定性系统EVAP evaporative emission 燃油蒸发排放物
- 基于1个网页
1. 汽车稳定
static test bench of automobile electronic stability program汽车稳定控制系统的静态检测试验台
- 基于1个网页
2. 汽车稳定控制系统
static test bench of automobile electronic stability program ., 汽车稳定控制系统的静态检测试验台.
- 基于1个网页
0){var rand = parseInt(Math.random() * (000)+100000);top.location.href='/'+encodeURIComponent(document.getElementById('s').value.trim().replace( / /g, '_'))+'?renovate='+}else{top.location.href='/'+encodeURIComponent(document.getElementById('s').value.trim().replace( / /g, '_'));};}" action="/">
查过的词自动加入生词本
Tip:此功能设置只能在登录状态下生效
electronic stability program
需要改进的内容:
单词大小写
其他(请在下面补充描述)
错误描述:
您还可在这里补充说明下 O(∩_∩)O~
方便的话,请您留下一种联系方式,便于问题的解决:

我要回帖

更多关于 program是什么文件夹 的文章

 

随机推荐